topbar

Arkkumme ovat kotimaista käsityötä

Arkun valinnalla on merkitystä. Arkku peilaa usein edesmenneen läheisemme elettyä elämää, hänen persoonaansa, työtään, harrastustaan, arvojaan ja toiveitaan, mutta samalla siihen myös kiteytyy omaisten suru.

Arkut-kuvasto »

Verhoillut arkut alkaen 565 eur

Arkkujen verhoilussa käytetään pääosin maatuvia materiaaleja. Kangasmateriaaleja ja värejä on lukuisia.

Käytettyimpiä luonnonkuituja ovat puuvilla ja pellava sekä jossain määrin silkki. Pitsikin on suosittu materiaali verhoillussa. Ammattitaitoisilta verhoilijoilta voi tilata verhoilun myös omien toiveiden mukaan.

Mallit saa hapsuilla, tupsuilla, kantokahvoilla tai ilman niitä. Kaikki verhoillut arkut sopivat niin arkkuhautaukseen kuin tuhkaukseen.

 

Puuarkut alkaen 990 eur

Jalopuuarkkujen materiaalina käytetään pääosin kotimaista honkaa, koivua ja tervaleppää sekä amerikkalaista punatammea tai setripuuta. PEFC-sertifikaatin käyttöoikeus osoittaa että että puuraaka-aine on kestävällä tavalla hoidetuista metsistä.

Värejä on myös lukuisia. Suosittuja värejä ovat patinoitunut honka, valkokuulto ja kelon harmaa.

Arkut saa kantokahvoilla tai ilman. Jalopuuarkut sopivat hyvin sekä arkkuhautaukseen että tuhkaukseen.

 


Mallistosta löytyy yksilöllisiä arkkuja tunnetuilta suunnitelijoilta kuten Ristomatti Ratian Kaiho-mallisto sekä Jacob Jensenin Diamant. Kestävä kehitys on myös arkunvalmistuksen kantavia voimia. Nämäkin kaikki yksilölliset arkut soveltuvat arkkuhautaukseen sekä tuhkaukseen.

Arkut-kuvasto »